Chrome: Vanaf januari 2017 waarschuwing bij websites zonder HTTPS

HTTPS in Chrome

Google gaat bezoekers duidelijker laten zien of een website een beveiligde verbinding gebruikt. Het uitgangspunt hierbij is dat https:// niet alleen door webshops en banken gebruikt zou moeten worden, maar door álle websites. Ook als het alleen gaat om een eenvoudig contactformulier, inlogmogelijkheid of inschrijfformulier.

HTTPS en zoekmachines

Sinds een jaar of twee worden website eigenaren beloond voor het gebruik van HTTPS met een hogere positie in de zoekresultaten. Het gebruik van HTTPS op de hele website telt sindsdien namelijk mee als een rankingfactor voor de organische zoekresultaten in de Google zoekmachine. Weliswaar is de invloed nu nog klein, het is waarschijnlijk dat het belang gaat toenemen. Op dit moment maakt het overigens niet uit wat voor soort SSL certificaat je hiervoor gebruikt: ook met een gratis certificaat kun je je voordeel doen.

Het standpunt van Google

Al langere tijd is Google, net zoals vele andere grote partijen, bezig met het beveiligen van alle online diensten. Het idee hierachter is een volledig versleuteld internet voor zoveel mogelijk privacy en veiligheid voor internetgebruikers. Onder de noemer #movingtoHTTPS vertellen ze hier gedetailleerd over . Daarnaast houdt Google een lijst bij van het gebruik van HTTPS door populaire websites, om hen te stimuleren ook over te stappen op HTTPS. Volgens Google zijn het afgelopen jaar 12 van de 100 top websites inmiddels standaard beveiligd.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen

Wij kunnen uw website eenvoudig voorzien van een gratis SSL certificaat. U betaald alleen de installatie-uren en dus niet de aanschafprijs van het certifiaat ( gemiddeld ligt deze prijs rond de 40 Euro ). Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of via het helpdesksysteem.

About hagroot