Mobile First bij indexing Google

Google test het indexeren voor zijn zoekmachine op basis van mobile first. Het huidige rankingsysteem kijkt nog vooral naar de desktoppagina’s, wat problemen kan opleveren als de mobiele site minder content bevat, volgens Google.

Google Logo nieuw

De meeste mensen zoeken tegenwoordig via een mobiel apparaat. Het bedrijf is daarom aan het testen met een mobile-first index. De ranking van pagina’s, het begrip van de structuur van data en de korte tekstjes van pagina’s bij zoekresultaten zijn daarbij op de mobiele site gebaseerd.

Google test momenteel en in de komende maanden nog kleinschalig, maar gaat de nieuwe manieren van indexeren geleidelijk aan uitbreiden. Voor beheerders van alleen desktopsites verandert er niks en die van responsive ontwerpen, waarbij de desktopcontent gelijk is aan de mobiele weergave, hoeven ook niets te doen, claimt Google.

Beheerders van sites waarbij de mobiele variant significant verschilt van de desktopversie, krijgen wel met de nieuwe aanpak te maken. Google is al langer bezig het gebruik van mobiele sites te stimuleren. Anderhalf jaar geleden nam het bedrijf een nieuw algoritme in gebruik dat websites die geschikt zijn voor kleine schermen, hoger plaatst in de zoekresultaten, maar alleen bij zoeken op smartphones.

Onze websites worden standaard responsive opgeleverd. Dat betekend dat er niets aan de website hoeft aangepast te worden , omdat deze op zowel de desktop als op de mobiele telefoon dezelfde content weergeeft.

About hagroot